Bersama Berjuang

Monday, February 21, 2011

LAPORAN SSDE DI PENDAMARAN JAYA!!!Lantang, jelas dan bersemangat!  Itulah yang boleh GT gambarkan YB Dato' Shamsuddin Lias dalam ceramahnya.  Sebagai bekas penolong pegawai daerah, beliau tahu akan prosedur penjawat awam.  Tajuk kupasannya, isu perlantikan Datuk Khusrin.  Beliau menjelaskan betapa Fuckatan menafikan hak perlantikan oleh Tuanku Sultan dengan menggunakan segala helah yang "dihalalkan" oleh prosedur bagi menidakkan fungsi SUK yang baru ini.  

Mengikut beliau, hansard menunjukkan betapa YB2 Fuckatan jelas derhaka kepada Tuanku Sultan.  Isu yang kononnya ingin mengembalikan kuasa sultan sebenarnya adalah helah semata-mata.  Ini berdasarkan kepada perenggan kedua dalam pindaan menunjukkan bahawa Tuanku Sultan "shall" atau "hendaklah" sama dengan "mestilah" dan boleh dikategorikan wajib mendapatkan nasihat dari MB.  

Ini bermakna Sultan wajib merujuk kepada MB dalam sebarang keputusan untuk melantik 3 jawatan utama yg tercatat dalam pindaan.  Jelas bukan???  Sultan wajib rujuk kepada Kalid.  Mana yang dikatakan mengembalikan kuasa Sultan???

Fuckatan sebenarnya tahu bahawa mereka tidak akan dapat majoriti 2/3 untuk pindaan, namun perkara ini diteruskan juga demi mencipta isu bahawa UMNO derhaka. 

GT sampai lewat sebab ke SSDE di Sri Andalas dahulu.  Sampai2 dapat satu snap  foto Dato' Noh Omar, pastu sessi ceramah beliau telah tamat.

Maaf klu2 mutu foto tidak memuaskan... kamera cap ayam!!!

2 comments:

  1. KASI MELETOP LAGI BROO. BIAR KAMERA CAP AYAM TAPI JASA DIA BYK TUUUU HUHUHU

    ReplyDelete
  2. Bro Jeffry,
    Pasni GT nak pakai kamera cap itik pulak..hahahah

    ReplyDelete

Kepada yang "Anonymous", sila tinggal nama glamer dibawah komen anda. DAP beromen, Pas tanggung, berani komen, sendiri tanggung...hehehehe.. Terima kasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...