Bersama Berjuang

Monday, March 28, 2011

PANASSS...!!! PUNCA BLOG PRO KERAJAAN DISERANG PETANG INI. INIKAH BUKTINYA???

Klik gambar untuk "large view". 
Seorang blogger fuckatan telah mengeluarkan senarai blog untuk diserang.  Tahniah kepada blogger Ular Menyusur Akar dari selatan yg mendedahkan senarai ini.

GT tidak mahu memberi link kepada blog ini atas dasar tidak mahu mempopularkan blognya.  Namun benarkah dia yg telah membuat onar sehinggakan blog-blog pro kerajaan pada hari ini mengalami masalah akses?  

Bukan itu sahaja, terdapat pula sahabat blogger seperti warisan 2057 hilang dari dunia maya.  

Mohon sahabat pejuang semua bersatu hati, untuk menyiasat perkara ini.  

Apa cadangan sahabat blogger dan pembaca semua???

21 comments:

  1. Tak takut.
    Hari ni rosak, kita buat yg lain

    ReplyDelete
  2. Bunuh je pemilik blogg anak haram tu.

    ReplyDelete
  3. blog u pun dah kena.. ada malware..

    ReplyDelete
  4. Patutlah pagi tadi ada readers yang komplen blog gua ada virus. Tapi tak kisahlah... Tadi APCO dah bagi tangkal pendinding blog mujarab punya kat gua... Hahahahaha...

    ReplyDelete
  5. kita bakor...kita bakor..

    ReplyDelete
  6. tukar password..search for password creator dlm google..ataupun make sure ada kombinasi nombor dengan huruf ataupun abjek sprt ini (@#$%^&*)

    ReplyDelete
  7. salam 1 Malaysia..
    Patah tumbuh hilang berganti...

    ReplyDelete
  8. Sepatut pakar IT pro kerajaan buat serangan balas. Hack ke atau crowdedkan lamannya hingga pengunjung bosan atau sebagainya. Pakar IT pro kerajaan mesti tahu punya. Bukan pakar pembangkang sahaja yang tahu sabotaj.

    ReplyDelete
  9. apa kata, expert2 gewng umno plak kenakan dia dulu, buat smpai dia takleh nak buat blog dah wakakakaka

    ReplyDelete
  10. Itu maknanya puak fuckatan dah sedar yg blog pro kerajaan semakin berpengaruh dan semakin mengatasi mereka.

    Aku percaya paling hebatpun serangan pencacai fuckatan adalah dengan buat spam diruangan2 komen blog2 pro kerajaan dengan maki hamun dan carut2an.

    ReplyDelete
  11. Di sini aku bg cadangan, ko nampak tak kat atas blog dia ni: http://bebaskanmalaysia.blogspot.com/2011/03/ini-adalah-senarai-blog-yang-akan-gua.html

    ada blogger header... korang report abuse ramai-ramai... lg ramai lg bagus... Blogger akan tutup terus akan dia...

    ReplyDelete
  12. ini blogspot la.. bkan private wordpress yg tak dipatched.. lain la klu pndai buat XSS atau DDoS.. klu setakat letak ads ada malware budak pra-sekolah pun tahu..

    tak gitu usop?

    ReplyDelete
  13. Mari kita serang balas blogger anjing yang mengancam hendak menyerang blog kita: Blogger Anjing Isytihar Perang!! Kita Serang Balas!!

    ReplyDelete
  14. semua percakapan syaitan...

    ReplyDelete
  15. jgn risau bro, biar dorang buat itu maknanya blogger PR yg jahat dan terbukti segala apa yang di buat oleh blogger Pro Kerajaan tidak menyenangkan mereka, itu kecik punya hal la... ilmu IT ni bukan sikit brjuta juta ...

    ReplyDelete
  16. anon 29 mac 7:01pm, memang syaitan pun sebab salah satu parti dalam pr adalah Parti Anugerah Syaitan.

    serangan malware ini menunjukkan yang pihak blogger pembangkang dah takut. sepatutnya ikutlah falsampah bapa segala anugerah tuhan, lawan tetap lawan, ataupun kalau takut dilambung ombak, jangan berumah di tepi pantai.

    oh lupa saya. bapa segala anugerah tuhan pun kaki penipu dan kaki retorik saja.

    ReplyDelete
  17. Biarlah dorang nak hack pun, 5 minit lepas tu up lah balik. takde masalahnyer pun,

    ReplyDelete
  18. Sesiapa yang ekspert pasal hacking ni apa lagi....serang la...ni la orang kata cyber war

    ReplyDelete

Kepada yang "Anonymous", sila tinggal nama glamer dibawah komen anda. DAP beromen, Pas tanggung, berani komen, sendiri tanggung...hehehehe.. Terima kasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...