Bersama Berjuang

Tuesday, December 6, 2011

Alkisah & Foto2 Minum Petang Bersama YB Zul Noordin di OPS KHALID 2!


Sesi soal jawab bermula...
Program santai ini menepati apa yang GT mahukan.  Kerana sessi soal jawab adalah yang terbaik, di mana rakyat sendiri boleh mengajukan soalan.  

Ia lebih interaktif, dan bersifat membina, berakar dari pendapat rakyat.  

Ada beberapa point yang cukup bernas di jawab oleh YB Zul.  Salah satu apabila ditanya antara UMNO dan PAS, yang mana satu dipilih?  Kerana mengikut hamba Allah yang bertanya, dia adalah atas pagar, dan melihat kedua-dua parti ini punya masalah masing-masing.

Kalau anda, bagaimana untuk menjawab soalan ini dengan membina?

YB Zul berjaya menjawab dengan steady.  Siap bercerita tentang sejarah sahabat Rasullullah, iaitu Umar Al Khattab. 

Pesan YB Zul, bukan kerja orang UMNO untuk pujuk orang PAS sertai UMNO atau BN, akan tetapi cukup dengan pesanan ini:

"Kawan-kawan dalam PAS, tak masuk UMNO tidak apa... tetapi, kembalilah kepada ajaran Islam sebenar.."

Aduhhhh... Aduuhhh.. duuuuhhhh.. duuhhh.. duuhhhh... tajam menikam!  :)

Apa pula komen Khalid G, Master Gereja?

2 comments:

  1. aku dari dulu memang respek dlm beberapa isu kpd yb zul. sejak dia dlm pkr lg. sekarang ni dia adalah mp bebas, knp nampak sgt sengetnya kpd umno? semasa dlm pkr, tulisannya diblognya sendiri, BN diejanya be end. beliau harap sgt BN tumbang. tp sekarang nampaknya begitu kuat berpaut kpd BN. beliau dh isi borang jd ahli umno? nk jd calun umno, kena isi borang ahli dulu..hehehe...aku cuma berharap sgt beliau kekalkan ketelusan. kalau perlu bedal & belasah umno, buatlah demi kebaikan. nk jadi ahli parti apapun, suka hati dia. jgn jd ahli parti kominis sudah...

    ReplyDelete
  2. saudara usin memang sikap kau kah suka melihat melayu bercakaran..kau ni suka benarlah jika anwar peliwat tu jadi PM atau pun GUAN ENG khalifah umar tu jadi PM..

    ReplyDelete

Kepada yang "Anonymous", sila tinggal nama glamer dibawah komen anda. DAP beromen, Pas tanggung, berani komen, sendiri tanggung...hehehehe.. Terima kasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...