Bersama Berjuang

Tuesday, September 6, 2011

Persoal Cuti PM di Australia, Kenapa Malaysiakini Tak Cover Story Tntg Cuti Lim Guan Eng Pulak?


Bila PM bercuti ke Australia pada perayaan berkembar Hari Raya dan Hari Kemerdekaan, ramai yang tuduh PM tidak patriotik.  Walhal, PM mengambil inisiatif untuk "bercuti", yang sebenarnya membawa maksud rawatan terapi akibat dari pembedahan lutut.  

Yang LGE ini apa hal pula? Sambut 31 Ogos di China?  Opsss.. nak jumpa atok sedara kat China kot?... Kan ke Pan Kaigo tu pakcik LKS.  Maknanya... Maksudnya... Maka... Samalah ertinya, bahawasanya Pan Kaigo itu pakcik LGE.

Kenapa berita LGE cuti di China pada 31 Ogos tiada di Malaysiakini ya???  Hanya story pasal cuti PM je...


KUALA LUMPUR – Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng berada di China pada 31 Ogos setelah berlepas dari negara ini pada hari berkenaan sekitar jam 10 pagi bersama keluarganya untuk tujuan bercuti di negara kuasa besar Asia itu.

Menurut sumber yang rapat dengan Setiausaha Agung DAP itu, ini merupakan amalan biasa Guan Eng ketika musim cuti perayaan terutama Aidilfitri kerana kebanyakan pekerja dan sahabat-handainya turut mengambil cuti yang panjang.

“Guan Eng balik dari China semalam, hari ini berada di Pulau Pinang untuk menghadiri beberapa program termasuk sambutan Aidilfitri,” kata sumber itu yang enggan namanya disiarkan.

Hari ini, laman Malaysiakini.com menyiarkan berita yang mendakwa Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak tidak kelihatan ketika negara meraikan perayaan berkembar – Aidilfitri dan Hari Kemerdekaan pada Rabu lalu kerana berada di Australia.

Najib kononnya menjadi bidasan pelbagai pihak ketika pemimpin BN dan Umno berterusan menyerang pemimpin pembangkang yang didakwa tidak patriotik kerana mempersoalkan peranan dan sumbangan beberapa wira negara kerana bercuti di luar negara pada hari kebesaran negara seperti Hari Kebangsaan.

Dalam pada itu, pembantu khas Perdana Menteri menjelaskan kepada mynewshub.my, Najib berada di Perth, Australia bukan untuk tujuan bercuti, sebaliknya mengambil kesempatan sempena cuti perayaan untuk menjalani terapi sukan ekoran pembedahan lututnya baru-baru ini.

“Perdana Menteri mengambil cuti pendek sementelah tiada sambutan Hari Kebangsaan rasmi pada 31 Ogos yang lalu dan kebanyakan rakyat sedang bercuti perayaan bagi menjalani terapi intensif di Australia yang terkenal dengan rawatan terapi sukan terbaik,

“Perdana Menteri menjalani program pemulihan terapi itu setiap hari di Perth, Australia,” katanya.

Sumber:  MyNewsHub

No comments:

Post a Comment

Kepada yang "Anonymous", sila tinggal nama glamer dibawah komen anda. DAP beromen, Pas tanggung, berani komen, sendiri tanggung...hehehehe.. Terima kasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...