Bersama Berjuang

Thursday, December 16, 2010

GEMPAR!!! KELUARGA INDIA YG DIBELA THE STAR BELA BERUK DALAM FLAT!!!

 - Sekadar Gambar Hiasan -

Ini berita terbaru yang GT dapat dari blog Berita Lembah Pantai.  Ishhh... ishhhhh... sampai tahap camni skali DBKL bersabar....  Tak pulak The Star ceritakan yeeee....  Jom fahamkan sama2...

Berikutan email pagi tadi dan mungkin sebab Berita Lembah Pantai blog paling awal yang pecah isu, kami dapat satu lagi emel dr orang yang sama, bernama Adam.

Emel kali ini lebih detail, menurut Adam dia dari persatuan Penduduk.

Kata Adam, penyewa yang kena buang ni masuk tahun 1998 dan tak pernah bayar bil air sejak 1998. Tunggakannya lebih dari 7 ribu dah pun iaitu tepatnya RM7,145.

Anak penyewa iaitu budak India kurang ajar yang duduk kat flat ni pulak dah 2 kali kena tangkap direct curi kabel, banyak masa lain memang dah suspek kuat dia curi kabel tapi dia sempat lari dan tak dapat nak tangkap. Bukan saja curi kabel, kes dadah pun budak ni ada.

DBKL memang dah lama pantau kes ini tapi tak ambil tindakan sebab kesian dan sebab tak mahu dikata aniaya kaum India.

(apa lah DBKL, kaum apa pun kalau dah curi kabel tu tendang je lah keluar, simpan buat apa, itu duit rakyat!)

Kata Adam lagi, semua ni kalau tak percaya boleh hubungi Persatuan penduduk atau hubungi DBKL terus.

Yang paling bestnya kata Adam, memang sejak dari mula lagi keluarga India ni langgar perjanjian. Kes pertama mereka yang diambil tindakan oleh DBKL ialah sebab memelihara binatang(beruk) didalam rumah tersebut!

Biar betul, ulang baca balik.

Ya. Mereka pelihara beruk dalam rumah tersebut.

Maka memang patut lah keluarga ini diusir. Zaman ni tak ada orang yang suka kat beruk.

1 comment:

  1. Jangan jadi rasis! Tak salah kalau bela TUHAN kat rumah?

    ReplyDelete

Kepada yang "Anonymous", sila tinggal nama glamer dibawah komen anda. DAP beromen, Pas tanggung, berani komen, sendiri tanggung...hehehehe.. Terima kasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...