Bersama Berjuang

Thursday, December 16, 2010

4 JAHANAM DIGANTUNG OLEH DEWAN RAKYAT!!!


KUALA LUMPUR, 16 Dis — Dewan Rakyat mencipta “sejarah” dengan mengenakan hukuman gantung enam bulan membabitkan tiga Ahli Parlimen Pakatan Rakyat dalam sehari selepas Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim mengalami nasib yang sama hari ini.

Ketiga-tiga wakil rakyat itu ialah Ahli Parlimen R. Sivarasa (PKR-Subang), Azmin Ali (gambar) (PKR-Gombak) dan Karpal Singh (DAP-Bukit Gelugor) berhubung kesalahan menghina Dewan Rakyat dengan mendedahkan prosiding Jawatankuasa Hak dan Kebebasan yang mendengar kes Anwar-APCO.

Tidak seorang pun wakil rakyat Pakatan Rakyat berada di Dewan Rakyat ketika usul menggantung ketiga-tiga mereka dibahaskan.

Terdahulu Anwar dikenakan hukuman yang sama.
 
GERAKAN TIMUR:
Keldai2 fuckatan mesti hadir dgn fatwa kononnya pemimpin mereka cuba bertindak telus apabila mendedahkan prosiding Jawatankuasa Hak dan Kebebasan utk kes Anwar - APCO.  

Tapi mereka tak pernah fikir, untuk pertama kalinya dalam sejarah perbicaraan kes di mahkamah, kenapa ada prosiding tertutup dalam perbicaraan LIWAT Al Jub.  Itu telus ke???  Rakyat nak tau jugak...

No comments:

Post a Comment

Kepada yang "Anonymous", sila tinggal nama glamer dibawah komen anda. DAP beromen, Pas tanggung, berani komen, sendiri tanggung...hehehehe.. Terima kasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...