Bersama Berjuang

Wednesday, June 13, 2012

Strategi "Non-Violent Resistance" Gagal Pada BERSIH 3.0! Tahniah PDRM!Tanpa disedari, segala perancangan ini sebenarnya satu strategi yang dipanggil “Non-Violent Resistance”, iaitu strategi yang pernah digunakan oleh Mahatma Gandhi dan juga Martin Luther King.  Mencapai maksud, tanpa berlaku ganas.

Mungkin kita tidak sedar, bagaimana perjuangan Palestin tidak pernah berkubur waima anak-anak muda mereka hanya berbekalkan batu yang dilontarkan kepada kereta kebal Israel!

Jawapannya ialah penggunaan visual samada dari telefon bimbit atau kamera video bagi merakamkan aksi ganas terhadap rakyat marhaen yang tidak bersenjatan digunakan untuk terus membakar semangat perjuangan mereka.  Tayangan demi tayangan telah membuatkan pejuang Palestin terus berdiri mengibarkan panji, waima dibedil, diseksa, dizalimi sekalipun, api perjuangan Palestin tidak pernah berkubur.

Baca pendedahan strategi yang digunapakai oleh Yahudi Zionis dan CIA DISINI

No comments:

Post a Comment

Kepada yang "Anonymous", sila tinggal nama glamer dibawah komen anda. DAP beromen, Pas tanggung, berani komen, sendiri tanggung...hehehehe.. Terima kasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...