Bersama Berjuang

Sunday, January 15, 2012

Bar council Tidak Faham Bahasa Melayu??? Biar GT Terjemahkan!!!Kenyataan Media

GAPS mengalu-alukan kenyataan Bar Council yang memberikan pandangan dalam setiap isu yang menyentuh masyarakat. Namun kenyataan Bar Council dalam isu Liwat 901 amat tersasar jauh dari prinsip Hak Untuk Di Dengar yang antara lain menjadi maxim penting dalam keadilan sejagat.

Tingkat mahkamah dari mahkamah rendah ke mahkamah tinggi ke mahkamah rayuan ke mahkamah persekutuan merupakan antara pertimbangan untuk memastikan Hak Untuk DiDengar diberikan kepada tertuduh dan mangsa dalam mana-mana kes yang dibicarakan dinegara ini.

Gesaan Bar Council yang mendesak Jabatan Peguam Negara tidak membuat rayuan kepada keputusan Mahkamah Tinggi dalam kes Liwat 901 merupakan sekatan yang cuba di buat kepada mangsa dalam kes yang tragis ini.

Gesaan ini boleh ditafsirkan sebagai sikap Bar Council yang double standard dan diskriminasi dalam memperjuangkan keadilan untuk rakyat dimana hanya mempertahankan golongan feudal dan atasan manakala cuba menindas golongan rakyat marhaen yang teraniaya.

Gesaan ini juga boleh dilihat usaha untuk menjuruskan kepada sistem undang-undang rimba dan menolak undang-undang yang diluluskan oleh Parlimen dalam sebuah negara yang demokratik seperti Malaysia.

Hak mangsa dan tertuduh harus diadili hingga ke peringkat mahkamah yang tertinggi di negara ini. Penindasan terhadap hak ini adalah kezaliman pemerintah kepada rakyat yang diperintah.

GAPS ingin mendesak Jabatan Peguam Negara memfailkan segera Notis Rayuan dalam keputusan Mahkamah Tinggi dalam kes Liwat 901.

Justice For Rakyat = Justice for Saiful


Hamidzun Khairuddin
Presiden
Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS)

13 Januari 2012.

GERAKAN TIMUR:


Sememangnya kita tahu bahawa Bar Council sangat pro kepada Anwar, Ambiga dan Aziz (Nik).  And that's what we call 3 Asses!  

Afraid that Bar Council may have difficulty to understand bahasa Melayu, I hereby would like to be a translator to Bar Council, that Hak Untuk Didengar will be pronounced, in English, as Chance To Be Heard. 

FCUK U!!!

2 comments:

  1. BAR Council kat Malaysia ni diupah untuk merosakkan sistem kehakiman yang dah lama diguna pakai. Prinsip dia dah bertentangan dengan amalan demokrasi dan amalan agama. Dah dapat upah besar dari luar negara untuk memperlekehkan kerajaan sekarang. Dah jadi babi cucuk hidung pada pembangkang dan ahli ini merancang untuk jadikan Malaysia sama seperti Singapura dimana pemimpin sana boleh mengawal dan memperalatkan sistem kehakiman dan merosakkan demokrasi. Lebih terjurus pada diktator dan hakim serta peguam dibayar dengan harga tinggi untuk mengikut apa jua kehendak LKW dan partinya. Lebih buruk dari kepimpinan komunis dan dijangka Malaysia akan terjerumus ke lembah hina sekiranya kita memilih pemimpin dari Pakatan Rakyat yang mempunyai banyak rancangan konspirasi yang dicipta selaras dengan bajet besar yang diperuntukkan oleh barat.

    ReplyDelete
  2. Mesti tubuhkan majlis peguam lain yang lebih bersikap neutral dan memperjuangkan hak peguam Demi pembangunan negara, bukannya untuk menderhaka Dan menghuru harakan negara kita...

    ReplyDelete

Kepada yang "Anonymous", sila tinggal nama glamer dibawah komen anda. DAP beromen, Pas tanggung, berani komen, sendiri tanggung...hehehehe.. Terima kasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...