Bersama Berjuang

Tuesday, August 9, 2011

Ucaplah Terima Kasih Kerajaan... Korang Dapat Bonus Raya.. GT???


Agak-agak, berapa ramai yang akan mengucapkan terima kasih kepada kerajaan atas bonus yang diberikan?  

Walaupun setengah bulan gaji, tapi better half than never!!!  

Kerajaan umum bonus setengah bulan untuk penjawat awam

KUALA LUMPUR 8 Ogos – Kerajaan bersetuju membayar bonus setengah bulan gaji dengan bayaran minimum RM500 kepada penjawat awam bulan ini.
Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, kerajaan juga bersetuju memberi bayaran khas sebanyak RM500 kepada pesara kerajaan.
"Bonus dan bayaran khas ini akan dibuat pada pertengahan bulan ini,” kata Najib yang juga Menteri Kewangan dalam satu kenyataan hari ini.
Katanya, bonus itu adalah bagi menghargai sumbangan serta dedikasi penjawat awam dalam memudah dan menjayakan pelaksanaan program pembangunan negara.
Perdana Menteri berkata, kerajaan berharap pemberian bonus dan bayaran khas ini dapat meringankan beban penjawat awam dan para pesara kerajaan dan membantu mereka membuat persediaan menyambut Hari Raya Aidilfitri. – Bernama
Maka bersyukurlah kerana ada juga wang untuk persediaan Aidilfitri nanti.  

GT???  Berharap Allah kurniakan rezeki untuk GT dan keluarga.  Dan sedang berusaha kuat untuk mendapat rezeki dari perniagaan yang halal.  

Ramadhan memberi rezeki kepada GT... and I am grateful to Allah, and to government as well, who keep this peace and prosperous country so that its citizens can earn money for their living...

Maafkan GT ye.. pagi-pagi tunjuk gambar ayam percik pulak ye.. hehehehe... jangan pandang lama sangat... makruh! hehehehe...

2 comments:

  1. hidup BN hancurkan fuckatan celaka...islam selamat...

    ReplyDelete
  2. Percayalah" Kalid gagap dam lim boh eng akan bagi 3 bulan gaji sekurang2nya dan dia akan ambik dari kantong kelab lumba kuda.

    ReplyDelete

Kepada yang "Anonymous", sila tinggal nama glamer dibawah komen anda. DAP beromen, Pas tanggung, berani komen, sendiri tanggung...hehehehe.. Terima kasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...