Bersama Berjuang

Friday, August 12, 2011

Barakah Ramadhan: DAP Haramkan Bacaan Al Quran!!! Tahniah Orang Penang!!!


Bacaan Al Quran menggunakan pembesar suara diharamkan di Pulau Pinang!!!

GT terkejut?  Tidak... kerana sudah menjangka perkara-perkara ini akan berlaku.  Apatah lagi, perkara yang melibatkan laungan azan sudah lama cuba "dihilangkan" oleh DAP, yang kononnya mengganggu mereka.  

Dan ini adalah langkah pertama, yang kemudian pasti akan dituruti dengan pengharaman azan atau tidak boleh menggunakan pembesar suara, persis seperti di Singapura.  Dan anda tahu, DAP adalah PAP Malaysia, pastinya modus operandi yang sama juga dipraktiskan.

DAP juga bijak, segala perancangan mereka tidak dilakukan secara drastik, contohnya perkara ini, dilaksanakan perlahan-lahan dan secara halus.  Mereka tahu, andai dilakukan secara drastik, pastinya mengundang kemarahan umat Islam, melainkan penganut PAS yang mendewakan kalipa mereka.

Paling menarik, pengharaman ini dilakukan pada bulan Ramadhan, bulan suci umat Islam.  2 dalam satu.  Mereka berjaya mengharamkan satu perkara, dan satu lagi merupakan penghinaan tahap tertinggi buat umat Islam, terutamanya di Pulau Pinang.  

Tahniah GT ucapkan kepada warga Pulau Pinang, yang dikurniakan "hadiah" istimewa sempena Ramadhan ini.  

PAS berjaya mentarbiyahkan DAP!!!

Barakah Ramadhan... Ramadhan Al Mubarak!!!

7 comments:

 1. Ini satu lagi blog pencacai..hang tak tau ka beza baca quran dengan azan...yang dilarang pakai pembesar suara cuma bacaan quran bukan azan...tak tahu hujung pangkal baik jangan ulas..mmg dasar pencacai..bab agama pun hang nak kelentong..hang lebih pandai pada nabi ka?..kalau hang lbh pandai pada nabi SAW baik hang jadi nabi..mcm ayah pin!

  ReplyDelete
 2. Tudiaaaa hangpa pangkah! lagi....hangpa pangkah! lagii.....PKR/PAS yg diperbodohkan oleh Parti Cina Dap...

  ReplyDelete
 3. Mmang celaka DAPigs nie. Termausk melayu yg bersekongkol dgn mereka

  ReplyDelete
 4. Nam Ron,
  Islam agama persekutuan, dan bacaan ayat suci adalah perbuatan baik.

  Bercanggah dengan hukum syarak? itu harun din, tantawi, nik aziz, hadi awang kena jawab, mengapa selama ini membiarkan perkara ini?

  Agak2 kau, apa yang diorang kata?

  ReplyDelete
 5. Nam Ron, hang jgn jadi lahanat, selama ni aku dgr org baca AlQuran pagi2 ok ja.. malah ada non muslim yg masuk islam sebab terpesona dgr bacaan al-Quran pagi2, sebab tu DAP nak halang, awat, hang xleh tido ka dgr al-Quran pagi2, hang xnak dgr al-Quran pagi2, hang pi la dok singapork tu, ni negara org Islam.. kalau hang tu Islam, mmg bangsat hang punya komen.. minum banyak sgt holy water kot hang ni, sebab tu pikiran hang mcm lahanat!!

  ReplyDelete
 6. Nam Ron, hang jgn jadi lahanat, selama ni aku dgr org baca AlQuran pagi2 ok ja.. malah ada non muslim yg masuk islam sebab terpesona dgr bacaan al-Quran pagi2, sebab tu DAP nak halang, awat, hang xleh tido ka dgr al-Quran pagi2, hang xnak dgr al-Quran pagi2, hang pi la dok singapork tu, ni negara org Islam.. kalau hang tu Islam, mmg bangsat hang punya komen.. minum banyak sgt holy water kot hang ni, sebab tu pikiran hang mcm lahanat!!

  ReplyDelete
 7. GT..ingat lagi x kenyataan MAZA mengenai permasalahan ni?

  ReplyDelete

Kepada yang "Anonymous", sila tinggal nama glamer dibawah komen anda. DAP beromen, Pas tanggung, berani komen, sendiri tanggung...hehehehe.. Terima kasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...