Bersama Berjuang

Thursday, July 14, 2011

Jangan Beri Muka Pada Ambiga!!! Jom Ajar Dia!!!

KUALA LUMPUR 13 Julai - Kerajaan digesa tidak memberi 'muka' kepada Pengerusi Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih), Datuk S. Ambiga kerana tindakannya yang mencadangkan rakyat berpakaian kuning pada setiap Sabtu jelas membuktikan bekas Presiden Majlis Peguam itu mahu mencabar undang-undang negara.

Sepatutnya menurut beberapa pemimpin pertubuhan bukan kerajaan (NGO), Ambiga perlu dikenakan tindakan paling tegas menurut peruntukan undang-undang sedia ada bagi mengelakkan negara ini menjadi huru-hara.

Presiden Gagasan Melayu Perak (GMP), Datuk Seri Mohd. Hilmi Ismail berkata, sekarang bukan masa yang sesuai untuk kerajaan berlembut dengan orang seperti Ambiga sebaliknya beliau perlu ditahan segera mengikut Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA).

"Ambiga sebenarnya mahu mencabar undang-undang. Dia cuba menghasut rakyat dan ini tidak harus dibiarkan. Ambiga mahu melakukan provokasi terhadap kerajaan dengan harapan kerajaan mengenakan tindakan ke atasnya.

"Dengan cara itu Ambiga berjaya menunjukkan betapa zalimnya kerajaan. Orang sebegini tidak boleh dibiarkan. Jangan setakat ditahan, diberi makan dan kemudian dilepaskan. Demi keamanan negara saya minta Ambiga ditahan dan dihantar ke Kamunting dengan segera," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Beliau mengulas kenyataan Ambiga mengenai keputusan jawatankuasa pemandu Bersih yang mencadangkan rakyat berpakaian kuning setiap Sabtu sebagai sokongan berterusan kepada pergerakan itu bagi menuntut lapan perkara untuk pembaharuan pilihan raya di negara ini.

Mohd. Hilmi berkata, kerajaan dalam menangani isu Bersih perlu lebih mengutamakan kepentingan majoriti rakyat terbanyak berbanding minoriti penyokong Bersih di jalanan.

"Hakikatnya tiada siapa yang mahu Malaysia yang aman makmur terjejas dengan tingkah laku tidak bertanggungjawab Bersih. Suara ini lebih banyak daripada suara yang menyokong Bersih," ujarnya
Setiausaha Agung Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa), Syed Hassan Syed Ali mahu kerajaan bertegas dengan pihak Bersih khususnya Ambiga dan jangan sesekali tunduk dengan tuntutan mereka.

Apatah lagi katanya, dalam keadaan timbul dakwaan Bersih didalangi oleh pihak luar yang sepatutnya disiasat segera oleh pihak berkuasa.

"Kita mahu tahu daripada mana datangnya dana yang begitu banyak hingga membolehkan mereka menyewa hotel-hotel di ibu negara dan mencetak beribu-ribu baju kuning Bersih," katanya lagi.
Naib Presiden Alumni Pemimpin Mahasiswa Universiti (Aspirasi) Mohd. Zafry Mohd. Yunus ketika dihubungi turut bersependapat dengan dua pemimpin NGO tersebut.

Beliau percaya majoriti rakyat tidak mahu keamanan negara terjejas akibat perbuatan pihak tidak bertanggungjawab seperti Bersih.

"Aspirasi juga mahu Ambiga dikenakan tindakan tegas kerana jelas yang dia mahu mencabar undang-undang negara. Dia cuba mencabar kewibawaan pihak berkuasa.

"Gesaan ini dibuat atas nama kuasa rakyat. Kami juga mewakili segelintir rakyat Malaysia yang cintakan keamanan. Jangan beri muka pada Bersih kerana akhirnya keharmonian negara kita sendiri yang akan terjejas," katanya lagi.

GERAKAN TIMUR:
Jangan beri muka kepada pencetus huru-hara mcm si ambiga ini!  

Jom ajar dia, supaya yang lain turut belajar, kerana mereka ini semua kurang ajar, dan perlukan pembelajaran.  

KLIK SINI untuk tandatangan petisyen.  Kasi ajar sama Ambiga!

5 comments:

 1. menteri amaran masih tidur lg....nak buat mcm mana...pm najib tolong lah ganti orang lain...pembangkang dah naik kepala sbb kerajaan lembut sgt...jangan sampai nasi jd bubur....

  ReplyDelete
 2. Saya Kata! Memang sangat setuju dengan apa yang di sarankan. Pihak berkusa telah terlalu banyak bertolak ansur dengan betina sial ni. Apa lagi nak tunggu. Sila ambil tindakan tegas sebagi contoh kepada yang lain yang mahu kan kehancuran negara yang tercinta ni.Gunakan kuasa yang ada untuk mempertahan hak2 majority bukan untuk mempertahankan hak2 minority yang sekarang ni semakin tedesak dan melampaui batas kesabaran.
  Jangan sampai kami kaum majority menjadi hilang sabar sampai kami akan mengambil tindakan sendiri untuk mengajar betina kafir laknat ni dengan kuncu2 dia. Sila anggap cadangan ni sebagai kata dua. Harap jangan dipelekehkan olih pihak berkuasa. Sebelum nasi menjadi bubur. Wallahu'alam. Wassalam.

  ReplyDelete
 3. AMBIGAAAA...???????...nama sebenarnya Am...BABI...ga...biarkan jer...tak lama lagi mampusla Am...BABI...ga tu kene tembakkkkkk....hua...hua...hua..

  ReplyDelete
 4. betul tu anon 1:25pm..,,, aku setuju.

  ReplyDelete
 5. < Keris pusaka Menteri Amaran dah hilang le bro..
  'Keris kontot' dia pulak dah tak boleh ereksi..tu yang kecot..tak berani amik tindakan..>

  ReplyDelete

Kepada yang "Anonymous", sila tinggal nama glamer dibawah komen anda. DAP beromen, Pas tanggung, berani komen, sendiri tanggung...hehehehe.. Terima kasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...