Bersama Berjuang

Wednesday, June 29, 2011

GEGAK GEMPITA!!! : Mahaguru & Guru Utama Silat-Silat Melayu Bersidang Demi Rakyat!!! Biar Mati Berkalang Tanah, Jangan Hidup Jadi PENGECUT!!!

KUALA LUMPUR 28 Jun - Lebih 50,000 pengamal silat di negara ini bersedia untuk bertempur dengan pihak yang terlibat dalam perhimpunan haram Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) 9 Julai ini.


Mahaguru Pertubuhan Seni Silat Lincah Malaysia (PSSLM), Tan Sri Omardin Mauju berkata, seramai 100 guru daripada pelbagai pertubuhan silat akan membuat kata sepakat pada pertemuan Sabtu ini demi mempertahankan keselamatan negara.

Tegasnya, sebagai benteng ketiga selepas tentera dan polis dalam menjaga keamanan negara, adalah menjadi tanggungjawab pertubuhan itu untuk berdepan dengan mereka yang cuba membuat kacau dan mengganggu gugat keharmonian negara.

''Kami tetap dengan pendirian untuk 'berperang' jika mereka mahu meneruskan perhimpunan haram itu.

''Jika benar ia berlaku, saya tidak boleh jamin untuk mengawal emosi anak-anak buah saya pada hari tersebut kerana mereka diajar untuk bertindak jika berdepan dengan pihak lawan.

''Bukan kerja kita hendak bersorak atau menjerit seperti mereka, tetapi kerja kami hanya untuk memastikan negara tidak susah,'' katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Semalam, Pengerusi Bersih, Datuk S. Ambiga bertegas tidak akan menukar pendiriannya untuk menganjurkan perhimpunan haram itu meskipun dihalang pihak berkuasa dan pihak lain.

Omardin berkata, Pertubuhan Silat juga tidak akan berganjak dengan pendirian mereka, bagaimanapun ia tidak bermaksud bahawa pertubuhan itu anti kaum atau agama selain Islam. - UM


GERAKAN TIMUR:
Salam perjuangan buat semua pemegang amanah Alif Ba Ta.  

Para Mahaguru dan Guru Utama dunia persilatan Melayu bakal membuat kata sepakat, demi bumi bertuah ini.  Maruah dan keamanan tidak boleh digolokgadaikan. Anasir luar dan barua-baruanya harus disekat! 

Selama berguru bukan berdiam.  Menyendiri bukan sendiri.  Berguru kepalang ajar, jangan jadi bunga kembang tak jadi.  

Kudrat Iradat.  

Ya Qawwiyu... Ya Matiin...
Ya Qawwiyu... Ya Matiin...
Ya Qawwiyu... Ya Matiin...

ALLAHUAKBAR!!!

Biar Mati Berkalang Tanah, Hidup Jangan Jadi PENGECUT!!!

4 comments:

 1. Mari kita bina benteng manusia yang terdiri daripada pejuang2 Alif, Ba dan Ta bagi menghalang petualang2 bangsa yg dinamakan sebagai bersih yang berhasrat hendak membuat kacau bliau di Tanahair kita. Biar apa saja nama mereka dan ramai mana mereka jua, maka tidak akan saya undur walau setapak.

  Saya akan menyertai kumpulan ini.


  Sang Nila Utama
  sangnila@hotmail.com

  ReplyDelete
 2. Anak-anak lincah telah bersumpah untuk mendaulatkan serta mempertahan bumi Melayu serta raja raja melayu.

  ReplyDelete
 3. salam..oleh kerana saya ni bukan org silat..saya hanya boleh membantu dari jauh saja dgn cara sendiri..sama2 lah kita berusaha utk mempertahankan bumi melayu kita ni dgn apa cara sekalipun!

  ReplyDelete
 4. Naik bulu roma aku!!!!!

  Pada aku musuh utama kita tak ramai pun

  Yang penting habiskan dulu Anwar dan kedua Ambabiga

  Kalau dua ni tak ada, Mat Sabu 121, Kepala Pusing, Lim anak beranak babi,Nik Ajis, Hadi Awang, Chua langgar lari, telur mereka semua kecut!!

  ReplyDelete

Kepada yang "Anonymous", sila tinggal nama glamer dibawah komen anda. DAP beromen, Pas tanggung, berani komen, sendiri tanggung...hehehehe.. Terima kasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...