Bersama Berjuang

Monday, November 14, 2011

PART 1: Apa Khabar, YB Dr. Abdul Rani Osman, Pesuruhjaya PAS Selangor???Artikel ini untuk YB Dr Rani, dan buat tatapan ahli PAS.

GT nak tanya, apa yang sebenarnya berlaku pada menjelang pilihanraya 2004? 

Pada waktu itu, difahamkan satu mesyuarat khas telah diadakan di pejabat PAS Meru, diantara 3 calon yang berkemungkinan bertanding di Meru, Dr. Rani, Ustaz Nor Najhan dan Norman Toha.

Keadaan makin panas.  Penyokong-penyokong Dr. Rani sedang "menggila" menantikan keputusan mesyuarat.  Bahasa mudah, kalau boleh, mereka ingin merempuh dinding bilik mesyuarat berkenaan.  

Watak dan perlakuan mereka sedang diperhatikan.  Oleh siapa?  Oleh seorang pemimpin PAS Pusat.  Mereka tidak sedar...

Selang beberapa hari, kepimpinan PAS pusat telah membuat keputusan.  Mereka memilih Ustaz Nor Najhan sebagai calon PAS untuk PRU 2004.  Norman Toha pula diarahkan bertanding di DUN Bukit Melawati.  Tinggallah Dr. Rani yang tidak terpilih untuk bertanding, dan seterusnya mengetuai jentera PAS.

Berbekalkan analisa dan strategi pilihanraya, PAS yakin untuk menang di DUN Meru pada 2004 lagi.

Namun Ustaz Nor Najhan tewas.  Kasihan.. Kasihan sungguh!!!

Dr. Rani, mengapa Ustaz Nor Najhan tewas? 

Anta seharusnya punya jawapan, mengapa PAS gagal sedangkan berbekal analisa dan sentimen pengundi, seharusnya Meru telah dikuasai.

Mesyuarat antara 3 calon yang berkemungkinan, sebelum kepimpinan PAS membuat keputusan amatlah signifikant.  

Apa yang terjadi di dalam mesyuarat itu? Mahukah Dr. Rani berkongsi dengan sekelian ahli PAS di Selangor? Dan mahukah Dr. Rani berkongsi sebab musabab dan punca, bagaimana perancangan PAS sejak 1999 terbantut?

Ini hanyalah langkah pertama, dalam episod perjalanan politik YB Dr. Abdul Rani Osman, yang telah berjaya menduduki kerusi Pesuruhjaya PAS Selangor.

Opssss.. Jangan pula lupa, kisah di Mesir juga bakal dirungkai, Insyallah...

Apa?  Dr. Rani terbabit dalam gerakan Ikhwanul Muslimin???  

Muahahahahahah... Lawak.. Lawak Mega!!! Muahahahaha...

2 comments:

  1. you silap beb...2004 memang dr rani yang tanding meru. ini pasti ceta 1999....najhan yang tanding meru, norman tercampak ke kuala selangor. bongkar lagi beb....

    ReplyDelete
  2. Anon:

    Yela la.. PRU 10 tahun 1999! Hehehe.. excited menulis, terlupa plak 2004 Dr Rani kalah pada Dato' Jaei.

    Terima kasih coz tolong betulkan bro...

    ReplyDelete

Kepada yang "Anonymous", sila tinggal nama glamer dibawah komen anda. DAP beromen, Pas tanggung, berani komen, sendiri tanggung...hehehehe.. Terima kasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...