Bersama Berjuang

Monday, October 17, 2011

Zahid AF Serah Borang Keahlian PAS???


KL, 12 OKT 2011: Memang benar kata orang, dengar hanya satu gambar saja, ia sudah memberikan 1001 makna, Adakala gambar yang indah boleh disalah tafsirkan dengan imej sebesar zarah yang tidak ada dalam gambar itu tanpa disengaja.

Dalam bab ini, golongan selebriti sering saja menjadi mangsa. Padahal selebriti itu tidak pun bersalah dan tidak sengaja boleh ada dalam gambar berkenaan.

Contoh terdekat apa yang Murai Batu nak sampaikan ini terkena kepada bekas kekasih Nita Malaysian Idol iaitu Zahid. Baru-baru ini, di sebuah blog panas, gambar Zahid bersama ahli-ahli parti PAS sudah merebak luas. Disebabkan gambar itu, Zahid yang kini ada produksi sendiri dituduh menyertai parti pembangkang itu.

Kesan dari gambar itu, Zahid sering saja ditalu dengan soalan benarkah dia menyertai pasti PAS? Sama ada benar atau tidak Zahid menyertai parti itu, ia adalah hak Zahid. Yelah, setiap kali pilihan raya, pilihan membuang undi terletak pada individu itu sendiri. Tidak boleh ada pengaruh sesiapa.

Sungguhpun ia hak Zahid sama ada mahu mengakui atau pun tidak, Murai Batu akhirnya telah menemui jawapan disebalik gambar itu. Murai Batu difahamkan Zahid sebenarnya tidak pernah menyertai parti berkenaan dan gambar itu dirakam sekadar kebetulan saja.

Menurut sumber yang terdekat dengan Zahid, waktu gambar tersebut dirakam, dia ada terlibat dengan sebuah penggambaran di Kelantan. Dalam perjalanan menuju ke lokasi penggambaran, Zahid terserempak dengan ahli-ahli PAS dan mereka semua meminta untuk bergambar bersama Zahid.

Sebagai selebriti yang sudah terbiasa dengan permintaan itu, Zahid pun menunaikannya. Apatah lagi, Zahid adalah seorang juara Akademi Fantasia yang ramah dan suka membuat lawak.

Hah..rasanya sudah terjawablah tuduhan di sebalik gambar itu. Apa kes pun, sebagai rakyat Malaysia, Murai Batu menasihatkan agar sesiapa yang dah cukup umur dan belum lagi mendaftar cepatlah mendaftar. Pilihan itu adalah rahsia anda!
MURAI BATU: Semakin takut dengan penggunaan twitter yang semakin membuka pekung seseorang artis.

GERAKAN TIMUR:
Agaknya Zahid pun disuruh pakai baju tu kot... bersangka-sangka baik udahle ye...

No comments:

Post a Comment

Kepada yang "Anonymous", sila tinggal nama glamer dibawah komen anda. DAP beromen, Pas tanggung, berani komen, sendiri tanggung...hehehehe.. Terima kasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...