Bersama Berjuang

Monday, June 13, 2011

NIK AZIZ BARU FAHAM SURAH AL-BAQARAH SETELAH SEKIAN LAMA MEMPERJUANGKAN ISLAM? HABIS SELAMA INI RUJUK KITAB APA? BIBLE?


1. Saya tertarik dengan penjelasan Nik Aziz kenapa selepas 30 tahun mengguna "perjuangan untuk Negara Islam ala PAS" untuk mendapat sokongan orang Melayu, sekarang PAS menggugurkan Negara Islam dan hukum Hudud. Kononnya Nik Aziz berpandukan Al-Quran dan Hadith.

2. Apakah Nik Aziz baru saja baca Surah Al-Baqarah dan sedar yang Negara Islam PAS menimbul salah faham dan menakutkan pihak tertentu? Jikalau kerana kesedaran ini akan menakutkan pihak tertentu (orang bukan Islam - Karpal Singh) maka PAS menggugur Negara Islam PAS, maka benarlah yang pengguguran ini bertujuan untuk menghapuskan ketakutan mereka ini, supaya mereka akan sokong PAS dalam pilihanraya, dan bukan kerana agama membenarkan atau tidak.

3. Kerana UMNO tidak menyokong Negara Islam PAS dan hukum Hudud PAS, Nik Aziz tidak terima UMNO.

4. Tetapi bila DAP dan Karpal Singh tidak bersetuju dengan pendirian PAS, Nik Aziz semak semula Surah Al-Baqarah dan tiba-tiba selepas 30 tahun, mendapati bahawa Negara Islam dan hukum Hudud boleh dibelakangkan dan diganti dengan Negara kebaijikan PAS.

5. Demikianlah Nik Aziz lebih bersedia akur kepada pendapat DAP dan Karpal kerana ingin mendapat undi bukan Islam. Penyokong PAS akan turut dimana sahaja pemimpin PAS bawa mereka. Gugur Islam pun mereka akan undi PAS.

6. Untuk perpaduan Melayu dan Islam Nik Aziz tidak sanggup berganjak walau sedikit pun. Biarlah orang Melayu Islam berpecah dan hancur kononnya kerana bagi Nik Aziz perjuangan PAS untuk Negara Islam dan hukum Hudud tidak boleh dibelakangkan atau digugur. Jika ada usaha untuk merapatkan hubungan dan kerjasama politik antara PAS dengan UMNO, Nik Aziz dengan tegas menolak kerana UMNO tidak Islam.

7. Tetapi kita sekarang dapat lihat bagaimana mudahnya PAS dan Nik Aziz menolak Negara Islam PAS dan hukum Hudud PAS kerana ingin bersekongkol dengan DAP untuk mendapat undi bukan Islam.

8. Wahai orang Melayu yang semuanya beragama Islam. Bukalah mata kamu dan lihatlah bagaimana PAS mempermainkan Islam. Bukan Surah Al-Baqarah yang mendorong PAS menggugurkan Negara Islamnya. Nik Aziz sendiri berkata yang mendorong PAS ialah ketakutan orang bukan Islam kepada Negara Islam. Untuk kemenangan pilihanraya ketakutan orang bukan Islam mesti dihilangkan dengan menggugurkan perjuangan Islam PAS. 

Sumber:  Chedet
GERAKAN TIMUR:
Apabila diri dikuasai dendam syaitannirrajim, apa jua cara halal, asalkan dendam terlunas!  Politik kebencian yang sekian lama subur di dalam ahlul PAS.
PASyaitan!

3 comments:

 1. NIK NAJIS BAWAK SIJIL PALSU DARI AZHAR LER, ITU SEBAB CAKAP HAL AGAMA PAKAI OTAK SAJA, DAH 30 huruharakan umat islam baru ni sedar, nik najis kalu tak perintah dia adalah seangkatan dengan nik pin yg hanya negeri langit.

  sayang, sangat ramai yg bahalul jadi pengikut buta mata, hati dan otak tak berfikir dgn baik.

  ReplyDelete
 2. Nik Aziz adalah ulamak palsu dihidupkan kembali dari zaman Jahiliah dan membesar dari kalangan keluarga munafikin. Nama ISLAM dalam parti hanya sekadar aksesori kereta yang dia bolah ubah suai mengikut keadaan.Kita sangkakan ULAMAK tersohor rupa-rupanya ULAWAK tersohor yang tiada tandingannya. Senyumannya pun dah macam kambing tertelan ubat gegat.

  ReplyDelete
 3. Udah-udahlah tu Nik Ajis. Bawak-bawaklah bertaubat sebelum nyawa sampai kat halkum.....cukuplah perpecahan umah yang hang dah contribute selama ni....

  ReplyDelete

Kepada yang "Anonymous", sila tinggal nama glamer dibawah komen anda. DAP beromen, Pas tanggung, berani komen, sendiri tanggung...hehehehe.. Terima kasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...