Bersama Berjuang

Wednesday, March 2, 2011

PRK MERLIMAU: GEMPAR!!! CALON PAS LESAPKAN RM 100 RIBU!!!


Gempar!!!  Andai calon BN Kerdau dibantu oleh bapa saudaranya berkempen, calon PAS Merlimau juga dibantu oleh bapa saudaranya.

Bapa saudara Yuhaizad mendesak agar calon PAS itu menarik diri dalam masa 24 jam dari bertanding sebagai wakil rakyat berikutan telah melesapkan wang berjumlah RM 100 ribu milik bapa saudaranya!!!  Perkara ini pernah diajukan kepada PAS Melaka sebelum ini bertujuan untuk memujuk Yuhaizad mengembalikan wang tersebut.  Namun tiada sebarang tindakan dari peramPAS.

Dasar penyamun berketayap!  Mmg sial calon PAS ini.  Duit pak sedara pun dia sapu, duit rakyat lagi la.  

2 comments:

 1. Apa nak dihairankan?
  Kan lebai2 PAS suka sangat songlap duit rakyat!
  Mana duit Dana Memali?
  Mana pi duit Kohilal?
  Mana pi duit Tabung Buluh?

  ReplyDelete
 2. JAGALAH KESUCIAN SEMUA RUMAH-RUMAH ALLAH DISEPANJANG PRK

  • Kepada semua pihak yang berkuasa tempatan kawasan yang berlangsungnya PRK dan kawasan sekitarnya (seperti Majlis Agama Islam, Mufti, Kadhi, JKKK, RELA, J/K Masjid & Surau, Ketua-ketua Kampung, Peghulu, Majlis Daerah, POLIS, Persatuan Belia dan sebagainya.

  • Saya, selaku pemerhati bebas setiap PRK menyeru semua pihak bergembeling tenaga untuk mengawal segala Masjid, Surau atau Madrashah dari dijadikan puast penempatan gelandangan sempanjang berlangsungnya PRK.

  • Dalam beberapa PRK yang lepas, saya mendapati ramai golongan gelandangan bermehrajalela mendiami RUMAH-RUMAH ALLAH sebagai pusat gelandangan mereka. Kesucian RUMAH-RUMAH ALLAH dicemari dengan kelakuan-kelakuan buruk mereka sepanjang mereka bergelandangan di RUMAH-RUMAH ALLAH.
  • Mereka sesuka hati merokok, menjamu selera, berbual kosong dengan kuat, berpakaian kurang sopan (memakai tuala mandi keluar masuk RUMAH-RUMAH ALLAH, mengganggu ahli kariah untuk beribadat, mengotori bilik air dan dewan wuduk (sehingga ada yang menjadikan dewan wuduk tempat mandi), menganggu jema'ah wanita dan sebagainyan.

  • Mereka sesuka hati menjadikan RUMAH-RUMAH ALLAH sebagai HOTEL PERCUMA mereka dengan alasan mereka adalah musafir fi'sabillillah. Mereka ini sebenarnya bukan musafir fi'sabillillah tetapi gelandangan dari parti-parti politik yang berjuang untuk kelangsungan parti politik mereka.

  • Mereka juga tidak segan - silu menghalau J/K RUMAH-RUMAH ALLAH yang mengingatkan mereka supaya menjaga kesucian RUMAH-RUMAH ALLAH.

  • Sekian sahaja harapan saya semoga semua musafir yang menumpang munaikan kewajipan bersolat di RUMAH-RUMAH ALLAH dapat beribatat dengan khyusu’.

  ReplyDelete

Kepada yang "Anonymous", sila tinggal nama glamer dibawah komen anda. DAP beromen, Pas tanggung, berani komen, sendiri tanggung...hehehehe.. Terima kasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...