Bersama Berjuang

Thursday, March 31, 2011

HADI AWANG.... SEMUDAH ITU ANTA MEMBUAT KEPUTUSAN???


Ana tidak sangka begitu rendahnya pemikiran logik akal Hadi Awang.  Ana selalu mengganggapnya golongan ulama'.  Namun rupanya dia pun terpaksa tunduk mengalah kepada Anwar.  

Dia tidak pernah cuba mendengar dari kedua-dua pihak.  Dia membuat keputusan berdasarkan keuntungan politik semata-mata.  Apa prinsip Islam?  Dgr dari kedua-dua belah pihak.  Namun bukan Hadi Awang.  

Kalau perkara asas begini pun tidak mampu untuk seorang pemimpin amalkan, bagaimana pula penganut2 PAS? 
PAS yg jauh cukup kuat jenteranya terpaksa tunduk terhadap PKR.  PAS yang cukup konsisten dalam perjuangannya terpaksa tunduk terhadap DAP.

Sia-sialah perjuangan PAS selama ini.  Andai pejuang-pejuang awal PAS masih hidup, pasti mereka menangis melihat kedangkalan Hadi Awang berpolitik.  

Hadi Awang berdiri di pentas untuk mempertahankan seorang munafik, manusia jijik yang telah mengotorkan bumi Malaysia.  Bermuka-muka dan menyesatkan ummah, itulah DAJJAL!

Hadi Awang telah mengakibatkan perjuangan PAS menjadi sia-sia.  Selama berpuluh tahun PAS berjuang, ingatlah saudara bahawa saat dia berdiri di pentas untuk kali ini, Presiden PAS, Hadi Awang  bakal membawa PAS ke lembah yang paling hina. 

Ya sheikh Hadi Awang, nasihat ana, bersolatlah hajat untuk mencari kebenaran dalam isu ini, bukan skadar solat hajat melindungi diri dari fitnah. Jgn takut berhadapan dengan kebenaran.

Sahabat, ana mohon doa dari kalian, agar kebenaran itu diizinkan oleh Allah untuk ditampilkan!  Insyaallah...

3 comments:

 1. Siapa kata Hadi tak percaya? Hadi percaya. Siapa kata Hadi tak tahu? Hadi tahu. Politik menghalalkan cara.
  Atau
  Bomoh siam, bomoh Indonesia, bomoh Sri Langka telah berjaya menghitamkan hati Hadi.
  Atau
  Dah terminum holy water agama pluralisme.

  ReplyDelete
 2. ITU OUSTAD HADI SUDAH JADI OUSTAD KAYU LAA. DIA SUDA LETAK DIA PUNYA TARAF DLM JAMBAN LAA KEHKEHKEH

  ReplyDelete
 3. sepatutnya dia jumpa dulu dgn nalla sblm buat keputusan & jatuhkan hukuman!!! dulu kata boleh terima pandangan orang bukan Islam kalau nak tahu kebenaran!!! (bila lks & lge ckp boleh percaya plak?)

  adoiyai!!!!

  ReplyDelete

Kepada yang "Anonymous", sila tinggal nama glamer dibawah komen anda. DAP beromen, Pas tanggung, berani komen, sendiri tanggung...hehehehe.. Terima kasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...