Bersama Berjuang

Tuesday, October 19, 2010

PERKASA - PERHIMPUNAN MELAYU NUSANTARA

Orang Kuat Perkasa Klang aka Pengerusi Perkasa Daerah Klang - ABY - (berkacamata hitam)
Armand AzhaTidak Suka Bergaduh Sesama Rumpun MelayuSedikit kata-kata Ketua Penerangan PERKASA Sdr Ruslan Kassim, "melalui perhimpunan ini kita warga Malaysia dan warga Indonesia di Malaysia ingin menyampaikan kenyataan kepada pihak di seberang melalui salam diangin lalu, bahawa kami warga Indonesia di Malaysia menjalankan kehidupan disini di Negara Malaysia yang aman, damai, makmur dan sejahtera tanpa sebarang rasa susah mahupun ketakutan jauh sekali dizalimi. Kepada mereka yang cuba menabur fitnah dan menggugat keharmonian dua negara serumpun, kami tidak akan berdiam diri, kerana kami akan tentang habis-habisan dan kami tahu siapa yang ampunya angkara, yang baling batu sembunyi tangan, yang cuba menabur onak bagi merosakkan kedamaian dan keharmonian dua negara serumpun". 
Diakhir perhimpunan semua warga Indonesia dan Malaysia yang hadhir telah menyanyikan lagu kebangsaan "Negaraku" dan "Indonesia Raya" bersama-sama dan membacakan ikrar diketuai oleh Ketua Wira Perkasa Negeri Selangor sebelum menyerahkan memorandum kepada Pak Joko yang akan menyampaikan kepada pihak Pemerintah Indonesia. 
Pak Joko didalam ucapan awalnya, telah menekankan bahawa pihak pemerintah di Indonesia sedikitpun tidak berdiam diri malah telah mengambil tindakan yang sewajarnya terhadap pihak yang melakukan demonstrasi jelek di Indonesia dan juga telah mengambil langkah penerangan kepada pihak media untuk menangkis segala fitnah dan tuduhan tidak berasas yang dilakukan oleh segelintir kumpulan yang tidak bertanggungjawab.

GERAKAN TIMUR:
Ini pasti serangan dari PERKASA khusus untuk BENDERA!!!  Lahanat dan sialan kepada mereka yang bersekongkol dengan BENDERA!!!

3 comments:

 1. Yang bersekongkol dengan bendera satu hal. Yang jadi flintstone yang penting dicilikan pintu belakangnya.

  Aku Yang Bingai
  Dari Emelku: Bila lagi nak tunjuk kekuatan orang Islam?

  ReplyDelete
 2. La macamna teman bleh mis perhimpunan nih. BTW syabas Perkasa atas inisiatif ini. Lain kali mintak buat promosi awal gile2dan acara lebih besaq lagi kat Bukit Jalil...Insya Allah gue ikut bareng.

  ReplyDelete
 3. MAG,
  Maafin gue karna lambat dapat info. Klu nggak, pasti udah gue sebarin..

  ReplyDelete

Kepada yang "Anonymous", sila tinggal nama glamer dibawah komen anda. DAP beromen, Pas tanggung, berani komen, sendiri tanggung...hehehehe.. Terima kasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...