Bersama Berjuang

Monday, November 18, 2013

Melayu dan India Dalam DAP Pun Tidak Terjaga... Ada Hati Nak Jaga Kaum Lain!!! Phhhuuuuiiii...!!!


Malaysian Insider semalam melaporkan kenyataan Lim Guan Eng bahawa DAP bersedia bekerjasama dengan pemimpin BN dari Sabah dan Sarawak yang telah dipinggirkan oleh pemimpin muda dari UMNO.

Lim Guan Eng berkata begitu dengan merujuk kepada kenyataan Menteri Pembangunan Sarawak, Tan Sri James Masing bahawa terdapat pemimpin muda UMNO yang sengaja merenggangkan hubungan Sarawak dengan Putrajaya. Pemimpin muda tersebut dikatakan bersikap angkuh apabila berurusan dengan Sabah dan Sarawak seolah-olah wakil dari kedua-dua negeri itu berada di taraf yang rendah berbanding pemimpin dari semenanjung.

Jika benar, keluh kesah Tan Sri James wajar mendapat perhatian kepimpinan tertinggi dan ditangani segera.   Namun, begitu, ia tidak memberi apa-apa hak kepada DAP untuk menunjuk hero atau masuk campur dalam masalah dalaman BN.  Apatah lagi apabila ia melibatkan sikap bongkak sesuatu pihak dan perasaan terpinggir pihak yang lain.

Ini kerana Lim Guan Eng sendiri merupakan ‘ikon’ manusia paling bongkak di era ini.  Tiada yang lebih bongkak dari manusia yang digelar tokong oleh ahli partinya sendiri.   Kepimpinan Lim Guan Eng juga merupakan contoh paling mudah dalam soal meminggirkan orang lain.

Seluruh rakyat boleh melihat sendiri bagaimana Lim Guan Eng meminggirkan orang-orang India dan Melayu dengan tidak mengambilkira langsung permasalahan mereka ketika kerajaannya merobohkan kampung dan menghalang mereka berniaga.

Seluruh rakyat juga boleh melihat sendiri bagaimana Lim Guan Eng mengenepikan suara kaum India dan Melayu dalam pemilihan parti melalui berbagai muslihat.

Malah, Lim Guan Eng turut meminggirkan kaumnya sendiri yang lantang menegur dan mengkritik caranya.

Akibatnya, seorang demi seorang dari ahli dan pemimpin DAP membuat aduan, laporan dan juga keluar parti kerana tidak tahan dengan keangkuhannya. 

Justeru, kita ingin bertanya kepada Tan Sri James dan juga seluruh rakyat Sabah dan Sarawak, apakah mereka percaya yang Lim Guan Eng akan membantu mereka?

Apakah mereka percaya Lim Guan Eng tidak akan meminggirkan mereka?

Jangan sekali-kali lupa bahawa Lim Guan Eng memandang rendah kepada kaum Melayu dan India, maka apakah jaminan yang beliau tidak memandang rendah juga pada pribumi Sabah dan Sarawak juga?   Tidak mustahil, beliau memandang pribumi Sabah dan Sarawak sebagai jauh lebih rendah lagi.

Jika orang Melayu di bandar di halau ke kampung oleh DAP suatu ketika dahulu, maka ke manakah pribumi Sabah dan Sarawak yang tinggal di pedalaman akan dihalau Guan Eng nanti?

Guan Eng bukanlah manusia prihatin dan untuk percaya yang Guan Eng akan membantu sesiapa selain keturunan dan kroninya adalah sesuatu yang tidak masuk akal sama sekali.

Kesimpulannya, apapun masalah Tan Sri James dengan Putrajaya adalah masalah dalaman BN yang tidak memerlukan campurtangan dari manusia seperti Lim Guan Eng.   BN telah terbukti sebagai parti yang tidak pernah mengabaikan rakyat dan BN juga telah memastikan semua rakyat dari berbagai kaum mendapat peluang untuk meningkat maju dan berjaya.

BN bukan seperti DAP yang hanya mementingkan kaum Cina yang hanya bermegah sebagai mereka sahaja pembayar cukai.  BN sentiasa memberi keutamaan kepada kaum lain yang sekian lama membantu kaum Cina berjaya dengan menjadi pelanggan mereka.

BN bukan parti angkuh.  Jika ada seorang dua pemimpin yang angkuh, maka beliau perlu didedahkan dan ditegur agar kembali ke pangkal jalan.    

2 comments:

 1. Kita jgn. TERPERANGKAP dgn. drama-drama DAJAL si DAPBANGKAI/PKR yg. berterusan, terutamanya isu dalamannya – nak MENGALIH perhatian dr. isu yg. lebih penting buat mereka!
  Sedangkan senyap-senyap Musuh Islam/Melayu dr. puak DAJAL Kristian Zionis DAPBANGKAI/PKR, disyaki terus makin agresif menggunakan agama Kristian, utk. menghasut Bumiputera Bukan Islam [termasuk utk. membenci Islam/umatnya (terutamanya Melayu-Melanau) dan UMNO] serta MENGKRISTIANkan lagi seramai Bumiputera miskin, di pendalaman Sabah/Sarawak, serta kpg. Orang Asli dan kpg. estet India miskin. Yg. penting bagi MUSUH Islam/Melayu terutamnya dr. DAPBANGKAI, ialah supaya P. Pinang, Selangor, serta Sabah-Sarawak (yg. kaya minyak-gas), disyaki, dapat diKRISTIANkan, supaya senang utk. diJAJAH dan Malaysia sbg. NEGARA Islam serta umat Islam/Melayunya dpt. ditumbangkan!

  Dan lelaki Cina Kristian Zionis, disyaki ejen KAPIR DAPBANGKAI/PKR juga disyaki makin direkrut mengahwini kaum Orang Asli dan Bumiputera miskin Sabah/Sarawak, termasuk melalui NGO-NGO si KAPIR, yg. kononnya nak membantu Bumiputera miskin di pendalaman - lihat di http://www.thestar.com.my/News/Nation/2013/11/06/baram-dam-native-suit.aspx, Natives file suit over removal of native land rights for Baram Dam project, by stephen then, November 6, 2013. Dan disyaki lebih senang lelaki menjadi ejen dlm. hal ini, kerana kaum isteri dan terutamanya anak-anak sbg. jenerasi akan dtg., akan lebih senang dibentuk termasuk sbg. pemimpin – lihatlah kaum Penan yg. semakin militan dan amat anti Islam/Melayu-Melanau.

  DAPBANGKAI/PKR disyaki akan menggunakan Ketua-ketua kpg. yg. punya pengaruh besar dan anak-anak muda, yg. senang dihasut. Jgn. lupa kerana DAPBANGKAI/PKR adalah sekutu kuat PAP-Barat-Israel, disyaki, wang tajaan akan berlimpah, utk memudahkan sebrg. projek di pendalaman, termasuk yg. kos tinggi! Maka Adun-adun BN, terutama yg. Islam/Melayu, juga baik lebih aktif TURUN PADANG di pendalaman Sabah-S’wak!

  Bahkan saya syak Allahyarham Timbalan pegarah JAKIM S'wak dan 3 pekerjanya dilanggar lori balak (pemandunya lari) juga sebenarnya diRANCANG secara halus; apalagi S'wak makin disasarkan Musuh Islam/Melayu utk diKRISTIANkan (sebab itu juga saya syaki inilah mengapa kpg-kpg PUSAKA Islam/Melayu, termasuk tepi laut, terutamanya di Sibu, Bintulu, Kuching dan Miri asyik terbakar - utk. dihalau atau diRAMPAS tanah/kpg). Patutnya mulai sekrg., maklumat aktiviti mana-mana pegawai mana-mana jbtan agama Islam kita mesti dirahsiakan dan setiap tugasan dan pejabat mendpt. iringan/kawalan polis, dan KDN serta PDRM mesti bekerjasama dgn. polis negeri (yg. kdg-kdg. dikuasai Bukan Islam yg. disyaki tidak peduli bila mangsa adalah umat Islam/Melayu) bila berlaku jenayah, yg. termasuk rompakan/kebakaran/pembunuhan/kemalangan jlnraya-industri, yg. ganjilnya, tetapi sungguh menyayat hati, MAJORITInya adalah umat Islam/Melayu di seluruh Malaysia ini!

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

  ReplyDelete
 2. Skrg. DAPBANGKAI nak ambil peluang pula hal kejadian Pulau POm-Pom!

  KURANG AJAQnya olang putih kat resort Pulau Pom Pom tu, sampai boleh HALAU ATM-POLIS kita – lihat di http://syedsoutsidethebox.blogspot.de/2013/11/mat-salleh-kurang-ajar-halau-anggota.html, Mat Salleh Kurang Ajar Halau Anggota Tentera Dari Pulau Pom Pom ?, November 18, 2013! Si KAPIR WARGA ASING ini yg. patut diHALAU dr. Tanah Melayu PUSAKA kita ini!

  Saya syaki sebenarnya olang putih ini yg. antaranya EJEN CIA-Mossad-MI6 tak mahu terdedah, mereka beroperasi dr. pulau itu dan mungkin juga merekalah yg. MERANCANG keganasan terhadap pelancong itu. Kerana disyaki ingin memburukkan negara kita, K'jaan BN serta ATM-Polis/projek ESSCOM kita, dan memaksa K'jaan kita bekerjasama dgn. tentera laut Amerika-British yg. makin meningkat berpengkalan di Filipina (termasuk mengambil peluang kejadian taufan di sana)! Lihatlah pengganas-pengganas TALEBAN, BOKO HARAM; Al-SHABAAB, AL-QAEDA dsbnya, adalah diCIPTA oleh Barat-Israel sendiri, untuk tujuan MENJATUHKAN Islam dan untuk melaksanakan PENJAJAHAN mereka, ke atas negara-negara Islam yg. kaya minyak gas; lihat di http://www.globalresearch.ca/fighting-al-qaeda-by-supporting-al-qaeda-in-syria-the-obama-administration-is-a state-sponsor-of-terrorism/5339728, Fighting Al Qaeda by Supporting Al Qaeda in Syria: The Obama Administration is a “State Sponsor of Terrorism”, By Prof Michel Chossudovsky, Global Research, June 19, 2013.
  (lepas itu si Barat-Israel BERPURA kononnya asyik diserang al-Qaeda/Taleban)!

  Maklumlah,tak lama dulu dua pulau di Sabah, telah diserahkan dgn. begitu senang kpd. "NGO-NGO alam sekitar" Barat, yg. bersekutu dgn. NGO tempatan, yg. disyaki dikuasai DAPBANGKAI/PKR (dan sekutu mereka dr. PAP-Barat-Israel)! Jadi kemungkinan pulau Pom Pom ini akan juga diserahkan utk. diuruskan oleh olang putih akibat kejadian ini!

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete

Kepada yang "Anonymous", sila tinggal nama glamer dibawah komen anda. DAP beromen, Pas tanggung, berani komen, sendiri tanggung...hehehehe.. Terima kasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...