Bersama Berjuang

Thursday, April 5, 2012

WOW!!! Ahli PKR Mahu Azmin Buktikan Dia TIDAK DAYUS!!!KUALA LUMPUR – Ahli-ahli akar umbi Parti Keadilan Rakyat (PKR) kini dilihat semakin hilang kepercayaan terhadap kepimpinan  parti itu apabila buat pertama kali dan secara terbuka, mereka menuntut supaya Azmin Ali menjawab segala dakwaan yang dikaitkan ke  atas beliau.

Ketua Penerangan PKR Ampang, Mohd. Isa Mohd. Saidi dalam satu sidang akhbar di sini hari ini turut meminta Timbalan Presiden itu  menyangkal semua tuduhan yang dilemparkan termasuk soal pemilikan saham dan hubungan isterinya dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Tegas beliau, Azmin digesa meninggalkan PKR jika gagal berbuat demikian dalam masa terdekat demi menjaga nama baik parti.

“Kami yakin Azmin tidak akan membisu dan berdiam diri jika tidak bersalah.

“Azmin perlu tampil menjawab segala tuduhan jijik yang dilemparkan secara berani dan ikhlas sekali gus mengambil tindakan undang- undang terhadap mereka yang membuat tuduhan itu demi meyakinkan ahli dan rakyat,’’ katanya.

Sidang akhbar itu turut dihadiri Naib Ketua PKR Ampang, H.M Tan bersama 10 ahli jawatankuasa yang mewakili ratusan ahli cabang parti  itu.

Azmin sebelum ini dicabar oleh bekas Pesuruhjaya Pas Selangor, Datuk Dr. Hasan Ali supaya membuat penjelasan terhadap lima perkara  termasuk sumber kewangan Ahli Parlimen Gombak itu serta isterinya, Shamsidar Taharin yang membeli saham bernilai RM2 juta antara tahun 1992 hingga 1994.

Azmin juga dicabar menafikan dakwaan bahawa beliau serta isterinya termasuk seorang ipar memiliki saham bernilai RM8.5 juta pada awal  tahun 1990-an adalah tidak benar.

Selain itu, Azmin juga perlu menafikan tuduhan yang dibuat dalam buku karangan Syed Hussin Al-Attas bertajuk `Tuhan, Politik dan Seks’  yang diterbitkan pada tahun 2010 termasuk cabaran penulis-penulis blog untuk menentukan kesahihan nasab biologi seorang lagi ahli  keluarga beliau.

Namun sehingga kini, Azmin masih enggan membuka mulut kecuali dakwaan pemilikan saham beliau dan isterinya apabila menyifatkan usaha mengaitkan perkara itu dengannya sebagai fitnah.

Bagaimanapun semalam, bekas Setiausaha Sulit Anwar, Anuar Shaari yang merupakan individu bertanggungjawab melaporkan pembelian dan  pemilikan saham berkenaan kepada polis dan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) tahun lalu tampil mendedahkan bukti-bukti  sahih sebagaimana yang diminta Azmin.

Tidak cukup dengan kenyataan balas Anuar itu, tekanan dalaman yang diterima Azmin hari ini lebih membuatkan beliau `tidak senang duduk’.

Jelas Mohd. Isa, beliau dan ahli-ahli parti lain terpanggil membuat desakan tersebut ekoran sikap Ketuanya, Zuraida Kamaruddin merangkap Ketua Wanita PKR yang memberi amaran supaya tidak `sibuk’ mencampuri urusan pimpinan atasan parti apabila diminta
memberikan penjelasan.

Bimbang dengan jawapan Zuraida itu, katanya, pakatan pembangkang berkemungkinan besar akan kecundang dalam pilihan raya umum akan datang jika tiada penjelasan konkrit daripada Azmin atau mana-mana pimpinan tertinggi parti.

“Beberapa cabang PKR lain khususnya di Selangor dipercayai akan membuat desakan sama jika Azmin mengambil sikap terus berdiam diri termasuk mana-mana pimpinan tertinggi yang turut diserang berhubung kredibiliti dan integriti mereka termasuk soal moral Anwar.

“Sebelum kami beramai-ramai bertindak keluar parti, kami minta beliau terlebih dahulu meninggalkan parti,’’ katanya. - MyNewsHub

GERAKAN TIMUR:
GT ucapkan tahniah kepada ahli PKR yang mahu membuka mata terhadap pendedahan ini, sungguhpun isu ini telah lama dibangkitkan.  Ia bukan sahaja melibatkan persoalan dari mana jumlah saham berjuta itu, tetapi juga bagaimana saham berjuta itu diperolehi. 

Pendedahan oleh Nalla sangat penting, kerana dakwaan "menggadaikan isteri" mungkin ada hubungkait dengan pemilikan saham berkenaan.  Betapa dayusnya seorang suami yang tergamak bertindak membiarkan isterinya ditiduri, demi cita-cita.  Dan masalah moral sebegini berada di tahap paling tinggi dalam soal maruah dan kejantanan seorang lelaki.  

Seperti jigsaw puzzle, soalan yang dilontar oleh Azmin beberapa hari lalu agar tuduhan pemilikan saham dibuktikan telah disambut dengan bergaya oleh Anuar Shaari, seorang lagi bekas PKR yang mengisytiharkan "perang terbuka" terhadap Anwar.  

Penceritaan yang semakin menarik untuk kita ikuti.  

Anwar Ibrahim perlu saman Nalla secepat mungkin.  Azmin Ali perlu saman Anuar Shaari secepat mungkin sekiranya apa yang didedahkan oleh Anuar itu satu pembohongan.  

Ahli-ahli PKR ingin tahu, rakyat ingin tahu.  

3 comments:

 1. Sekarang masanya untuk kerajaan dan komponen BN menyerang dan membalun fuckatan bukan lagi masa untuk bertahan diri dan buat program-program syok sendiri.

  Sedar-sedarlah ahli UMNO/BN, Teman di lapangan tunggu signal akan berlaku ledakan besar-besaran pembubaran beberapa cabang PKR seluruh negara dalam masa 2 minggu ini. Insya Allah swt!

  ReplyDelete
 2. kita skema jawapan al-jubury selepas ini...

  "ahli PKR akar umbi yang mendesak itu semuanya telah dibayar oleh UMNO"

  ReplyDelete
 3. kita skema jawapan al-jubury selepas ini...

  "ahli PKR akar umbi yang mendesak itu semuanya telah dibayar oleh UMNO"

  ReplyDelete

Kepada yang "Anonymous", sila tinggal nama glamer dibawah komen anda. DAP beromen, Pas tanggung, berani komen, sendiri tanggung...hehehehe.. Terima kasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...