Bersama Berjuang

Friday, October 21, 2011

Mufaraqah Hasan Bin Ali Dari Parti Ambiga Srevenasan: P.A.S. !!!


Himpunan Sejuta Umat yang bakal berlangsung di Stadium Shah Alam pada hari esok, jam 2 petang bakal menambah lagi warna-warni perjuangan sebuah bangsa yang menjunjung tinggi Islam, sebagai cara hidup.  Dan pabila Islam menjadi perjuangannya, ia berkisar kepada penganut agama itu sendiri, tanpa membezakan antara satu dengan lain.

Sebagai mentor program ini, Hasan Ali menjadi topik perbualan hangat kerana pendiriannya yang cukup konsisten mengakibatkan dirinya terus menjadi musuh no. 1 dalam kepimpinan PAS yang dikuasai oleh golongan Attartuk secara total.  Tidak sukar untuk Pesuruhjaya PAS Selangor, Dr. Rani telah menyakinkan Hadi Awang untuk mengeluarkan “fatwa” haram bagi ahli PAS untuk hadir ke penyatuan ummah bagi menentang agenda pemurtadan oleh harbi laknatullah.

Ramai yang mungkin tidak menyedari bahawa Dr. Rani tidak mendapat didikan usrah PAS yang sebenarnya.  Beliau hanya bersandarkan tempias pendidikan agama di luar negara, sewaktu bergelar pelajar perubatan ketika itu.  Tidak hairanlah seandainya Dr. Rani meminta semua ahli PAS melupakan perpaduan ummah, kenyataan pertamanya setelah dilantik sebagai orang no.1 oleh Khalid Samad.  Malah, mereka berdua secara terangan-terangan telah “melacurkan” kalimah Allah!

Baca seterusnya DISINI

2 comments:

  1. bagi pas setiap yang dibuat olih umno adalah haram syarie walaupun matlamat umno adalah untuk mempertahankan akidah umat islam. mereka bolih menyokong perjuangan orang yang memurtadkan umat islam seperti ambiga dan dumc kerana dua puak ini melawan umno. lihat cina bagaimana perjuangan mereka seia dan sekata. dap dengan lantang menghalang perjuangan hudud pas maka pa smenuduh umno menghalang hudud pas. dan apabila cina mca membuat kempen tandatangan menghalang hudud pas maka pas menududh umno menyokong perjuangan mca. bagi pas semuanya salah umno. tetapi bagi cina mereka sepakat dalam perjuangan mereka menghalang hudud pas. di sini kita lihat betapa parahnya perpcahan umat melayu dan betapa liciknya pesatuan bangsa cina dan mereka akan berjaya meratah umat melayu yang berpecah ini.

    ReplyDelete
  2. bagi pas setiap yang dibuat olih umno adalah haram syarie walaupun matlamat umno adalah untuk mempertahankan akidah umat islam. mereka bolih menyokong perjuangan orang yang memurtadkan umat islam seperti ambiga dan dumc kerana dua puak ini melawan umno. lihat cina bagaimana perjuangan mereka seia dan sekata. dap dengan lantang menghalang perjuangan hudud pas maka pa smenuduh umno menghalang hudud pas. dan apabila cina mca membuat kempen tandatangan menghalang hudud pas maka pas menududh umno menyokong perjuangan mca. bagi pas semuanya salah umno. tetapi bagi cina mereka sepakat dalam perjuangan mereka menghalang hudud pas. di sini kita lihat betapa parahnya perpcahan umat melayu dan betapa liciknya pesatuan bangsa cina dan mereka akan berjaya meratah umat melayu yang berpecah ini.

    ReplyDelete

Kepada yang "Anonymous", sila tinggal nama glamer dibawah komen anda. DAP beromen, Pas tanggung, berani komen, sendiri tanggung...hehehehe.. Terima kasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...