Bersama Berjuang

Tuesday, August 9, 2011

BERDESING!!! Khalid Gagap Kena Sound Tepat Oleh Tuanku Sultan Selangor!!!


Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah hari ini menitahkan supaya politik kepartian tidak dicampuradukkan dalam pengajaran di Universiti Selangor (Unisel) demi masa depan pelajar institusi itu.

Para profesor dan pensyarah perlu menumpukan perhatian sepenuhnya kepada tugas-tugas mereka untuk mengajar dan berhenti daripada berpolitik di kampus kerana ia boleh menjejaskan masa depan pelajar, titah baginda ketika merasmikan Masjid Unisel Kampus Bestari Jaya di sini.

Baginda bertitah, adalah amat merugikan sekiranya seseorang pelajar itu membuang masa untuk berpolitik dan tidak menumpukan sepenuh perhatian terhadap akademik.

"Beta tidak berkenan orang-orang politik atau orang luar yang tidak ada kena-mengena dengan universiti ini dijemput memberi ceramah politik atau syarahan politik di dalam kawasan Universiti Selangor.

"Universiti ini adalah tempat untuk belajar, berbincang, dan mengembangkan idea mengenai ilmu serta membuat penyelidikan dan eksperimen tentang sesuatu projek atau penemuan yang boleh menaikkan lagi taraf industri di negeri ini,” titah Baginda.

Sultan Sharafuddin juga bertitah, baginda telah menerima pengaduan daripada ibu bapa yang prihatin mengenai isu berpolitik di Unisel dan jika ini berterusan, kemungkinan besar ada ibu bapa yang tidak akan menghantar anak-anak mereka untuk melanjutkan pelajaran mereka di universiti ini.

Daulat Tuanku.

GERAKAN TIMUR:
Ini bukan kali pertama Khalid buat hal dengan Tuanku Sultan.  Mmg jenis manusia penjilat harbi laknatullah yang anti institusi Raja-Raja Melayu.  

Daulat Tuanku!!!


2 comments:

  1. erm..anak sedara aku study unisel..dia ckp...setiap kelab dan persatuan wajib hadiri ceramah oleh anuar brahim....ini sudah melampau..dia kata kalau nak dia ada CD yg d bekalkan semasa ceramah politik tu....dalam ceramah tu..anuar siap tegaskan yg dia tak bersalah.....**gila ka dok klentong budak2 unisel..dia ingat semua budak unisel sokong dia ka...( CD tu masih dlm simpanan.....sapa nak tgk?)

    ReplyDelete
  2. bro anonymous,

    boleh citer lebih detail tak? email GT, nanti GT siarkan untuk tatapan umum..

    semua orang kena tau pasal nih...

    ReplyDelete

Kepada yang "Anonymous", sila tinggal nama glamer dibawah komen anda. DAP beromen, Pas tanggung, berani komen, sendiri tanggung...hehehehe.. Terima kasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...