Bersama Berjuang

Sunday, February 13, 2011

HINDRAF SEMAKIN BERANI... SIAPA YANG PONDAN?


Pihak Polis telah menahan 11 anggota Hindraf di Perak dan Selangor yg sedang berkonvoi ke lokasi demo yang dipercayai berkenaan isu "interlok", dgn menuduh UMNO/BN bersifat perkauman. 

Seperti biasa, mereka mendakwa pihak polis melakukan kekasaran terhadap mereka.  "Kami punya hak untuk menggunakan jalan, mereka hanya boleh periksa lesen memandu dan cukai jalan sahaja", kata ketua penerangan hindraf, S Jayathas.  

Apa ke bangang Jayathas ini, mmg betul dia boleh menggunakan jalanraya, tapi dia lupa pertubuhannya adalah pertubuhan haram!!!  Jadi, wajarlah dia ditahan!!!  Agaknya, ini golongan golongan yang tak faham bahasa, malam membaca dan tidak sedar diri.  Dah mmg itu sejarah keturunan, takut pada kenyataan ke?


Sementara itu, kekecohan berlaku di Seremban apabila demo tanpa permit oleh Hindraf ini diakhiri dengan penangkapan semua yang terlibat kerana ingkar dengan arahan polis untuk bersurai. 

Masih ada lagi saki baki Hindraf ni rupanya... hairan, pertubuhan haram ini masih boleh membuat kacau di Malaysia ini walhal kerajaan mempunyai Akta Keselamatan Dalam Negeri.  

WOOIIII... SAPA YANG TAK BUAT KERJA NI WOIIII???  PONDAN KE WOOIIII???

7 comments:

 1. HISHAM MEMANG PONDAN. KALAU LEPAS NI KERAJAAN RUNTUH AKIBAT KEKACAUAN ATAU
  PEMBERONTAKAN, MAKA HISHAMLAH YANG WAJIB DIPERSALAHKAN.

  ReplyDelete
 2. ada orang akan menjadi berani apabila musuhnya menjadi penakut dan pengecut.

  ReplyDelete
 3. MESTI HINDRAF DAH KENE SUMPAH DGN WALLY SLIPOR JADI LEMBU KEHKEHKEH

  ReplyDelete
 4. Mana dia semangat 1Malaysia?

  ReplyDelete
 5. Najib biarkan saja?
  Kerana PRU13 dah hampir sangat.
  Sekarang ini, parti PKR sedang self-distruct.
  Nik Aziz dan kumpulan Erdogan akan ditolak oleh kumpulan Ulamak dlm PAS.
  DAP hanya boleh menang di kawasan2 majoriti Cina.

  ReplyDelete
 6. KDN N POLIS. SAMPAI BILE NK BG AMARAN. TGG NEGARA LINGKOP KE. KALO XDAK TELOQ. JGN JD MENTERI.

  ReplyDelete
 7. "Saya bagi amaran keras...sesiapa ..dan kumpulan yang cuba mengnggu gugat keamanan negra akan dikenakan tindakan"...begini lah ayat yang sinonim bakal diucapkan oleh Menteri yang jada kementerian dalam negeri....tapi sampai bilaaa...orang dah jemu laa dengar ucapan tu yang diucapkan sambil tersenyum..

  ReplyDelete

Kepada yang "Anonymous", sila tinggal nama glamer dibawah komen anda. DAP beromen, Pas tanggung, berani komen, sendiri tanggung...hehehehe.. Terima kasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...