Bersama Berjuang

Friday, June 10, 2011

EZAM CABAR HANNA TEOH PERJUANGKAN "SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA"


YB Senator Ezam Md Nor telah membidas politik murahan yang cuba dimainkan oleh si sundal DAP, Hanna Yeoh.

"Mereka ini hipokrit besar, sama macam perangai Anwar Ibrahim. Kalau benar ikhlas mahu mengecilkan jurang perkauman mengapa tidak memperjuangkan penubuhan 'Sekolah Malaysia? Mengapa pemimpin DAP sanggup pertahankan Sekolah Jenis Kebangsaan Cina?"

"Saya cabar Hannah dan mana-mana pemimpin DAP supaya perjuangkan 'Sekolah Malaysia' kerana masalah perkauman di negara ini punca utamanya kerana sistem vernakular," katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

GT rasa DAP TIDAK AKAN BERANI menyahut cabaran ini berikutan paksi perjuangan mereka adalah chauvinist. Adalah menjadi DOSA BESAR bagi mereka untuk tidak memperjuang sekolah jenis kebangsaan CINA.  Tambahan pula, mereka terpaksa membubarkan sekolah CINA. 

Mustahil... Mustahil...

Andai DAP bersetuju dengan SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA, maka sudah sampai masanya parti itu dibubarkan berikutan tidak lagi relevan dalam senario politik Malaysia!

No comments:

Post a Comment

Kepada yang "Anonymous", sila tinggal nama glamer dibawah komen anda. DAP beromen, Pas tanggung, berani komen, sendiri tanggung...hehehehe.. Terima kasih!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...